Adattörlési szolgáltatás
A személyes adatok védelme érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)
726/2020. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglalt jogszabályi kötelezettségének megfelelően, adattörlési szolgáltatást nyújt a fogyasztóknak. Az adattörlő alkalmazás a tartós adathordozó eszközök – HDD, SSD, memóriakártya stb. – széles körénél teszi lehetővé az eszközön tárolt adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét. Az NMHH 2021. december 1-től biztosítja az adattörlést lehetővé tevő szolgáltatás elérhetőségét. Az adattörlés egy kód segítségével lehetséges, a tartós adathordozó eszközöket értékesítő kereskedő biztosít a fogyasztók számára.
A kód használata:
Az adattörlő kód és szükséges eszköz-azonosítók, valamint adatok megadását követően, a www.veglegestorles.hu webes felületen elérhető alkalmazás segítségével véglegesen le lehet törölni az adatokat az ott közzétett felhasználási feltételek szerint támogatott tartós adathordozóról.
A kód egyszer használatos és egy törlésre biztosít lehetőséget. A törlést követően a felhasználó elektronikus levélben adattörlési igazolást kap. Az adattörlő alkalmazás és a címke használatával kapcsolatos további információ a www.veglegestorles.hu weboldalon található.

Ügyfélszolgálat: (06 1) 468-0673 Az operátorok elérhetők munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 között.

További részleteket az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításával kapcsolatos eljárási szabályok meghatározásáról szóló 726/2020. (XII. 31.) számú kormányrendelet tartalmaz.